nieuws

A’DAM nieuwste attractie van Amsterdam

Architectuur

De nieuwe A’DAM Toren in Amsterdam is open voor het publiek. Daarmee krijgt de hoofdstad er een toeristische attractie bij. Vanaf het dak van het immense gebouw aan het IJ kunnen bezoekers op bijna 100 meter hoogte over de stad, de havens en de polders kijken

A’DAM nieuwste attractie van Amsterdam

De zogenoemde LOOKOUT is de enige uitkijktoren in Amsterdam waar je 360 graden in de rondte kan kijken, zegt initiatiefnemer Sander Groet. Op het dak komen binnenkort twee schommels, waarop je (gezekerd) over de rand kunt schommelen. Groet zet in op zo’n 400.000 bezoekers per jaar. Hij won in 2012 samen met zijn voormalig ID&T-kompaan Duncan Stutterheim een pitch om het voormalige Shellgebouw achter het Centraal Station in Noord een nieuwe bestemming te geven. Claus en Kaan Architecten trad op als adviseur.

 

Het gebouw krijgt een 24 uursfunctie, met onder meer twee clubs, een hotel, drie restaurants (waarvan één ronddraait), een luxe loft waar bijvoorbeeld popsterren kunnen overnachten en werkplekken voor zo’n vierhonderd mensen. De rond de dertig bedrijven in A’DAM hebben allemaal een link met de muziekindustrie, zoals ID&T, Massive Music en Gibson.

Reageer op dit artikel