nieuws

VvdW – Vimob door Colectivo Creativo

Architectuur

Vimob, een mobiel huis van 35 vierkante meter van het Colombiaanse Colectivo Creativo dat simpel en snel in elkaar gezet kan worden. Het idee is geboren uit de behoefte een schuilplaats in moeilijk toegankelijke gebieden te creëren. Op een locatie waar de bouw van een traditioneel huis door beperkte transportmiddelen of de inzet van arbeid niet mogelijk is.

VvdW – Vimob door Colectivo Creativo

Het is een modulaire oplossing, gebaseerd op het concept van prefabricage en assemblage. Het is opgebouwd uit zorgvuldig bestudeerde modules. Het onderkomen kent strakke eenvoudige lijnen met scherpe details en is uitgevoerd in aardetinten zodat het lijkt als het gebouwtje oprijst uit de grond. Alles om te harmoniëren met zijn omgeving.

VvdW - Vimob 

In het interieur is veelal gebruik gemaakt van hout, zoals grenen plafonds. Het lounge-gedeelte is transparant uitgevoerd. Openingen met grote glazen deuren zorgen voor goed zicht op de omgeving, maar ook voor gemakkelijke toegang tot het terras aan de voorzijde. Beiden zorgen voor een duurzame relatie tussen buiten en binnen. 

 

Reageer op dit artikel