nieuws

StadsLAB-studenten presenteren Overvloed-plannen

Architectuur

Donderdagavond 14 april 2016 presenteren studenten van de opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling en Bestuurskunde (Saxion) in Architectuurcentrum Rondeel hun plannen voor Deventer. Vanuit het projecten- en kennisplatform Saxion stadsLAB hebben zij een uitwerking gemaakt van twee van de acht ideeën die vorig jaar als cadeau zijn aangeboden aan de stad Deventer: de uitkijktoren en de oude ijsbaan.

StadsLAB-studenten presenteren Overvloed-plannen

Met als titel ‘Overvloed’ hebben acht duo’s van beeldend kunstenaars en architecten ontwerpideeën ontwikkeld voor zeven aan het water gekoppelde plekken in Deventer. Zij bedachten het plan naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling die momenteel is te bezoeken in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Van de acht plannen werkten zij twee plannen verder uit:

Deventer_Saxion_Plan

– het uitzichtpunt vanaf de Worp, ontworpen door Huib Ribbens (architect) Wanda Schaap (kunstenaar)

– de plannen voor de transformatie van de Oude IJsbaan, ontworpen door Elise van der Linden (kunstenaar) Erwin Schot (architect).

De presentatie is op 14 april 2016
Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18C, 7411 PK Deventer

Reageer op dit artikel