nieuws

Agendatip: Complexiteit in gebiedsontwikkeling en de rol van het ontwerp

Architectuur

De Faculteit Bouwkunde TU Delft en de Stichting Leergang Intensief Meervoudig ruimtebruik (SLIM) organiseren op 22 april, 20 mei en 10 juni samen een reeks openbare masterclasses over de complexiteit in gebiedsontwikkeling en de rol van het ontwerp.

Agendatip: Complexiteit in gebiedsontwikkeling en de rol van het ontwerp

Door de complexiteit van stedelijke vraagstukken in gebiedsontwikkeling worden wendbaarheid en flexibiliteit, samenwerking tussen verschillende actoren en een transdisciplinaire werkwijze tussen vakgebieden steeds belangrijker bij de uitvoering van plannen. In deze maatschappelijke context en met oog voor het eindgebruikersperspectief vormen de creatieve rollen van ontwerpend denken en het ontwerp zelf dé inspiratiebron om tot realisatie te komen.

De eerste masterclass, met een bijdrage van o.a. hoogleraar Rients Dijkstra (TU Delft), richt zich op de rol die ontwerp kan spelen in de processen met voorbeelden uit Nederland en Engeland. In de tweede masterclass worden na een intro van Agnes Franzen (Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling) de perspectieven van publieke en private opdrachtgevers belicht, met bijdragen van o.a. Ton Schaap (gemeente Amsterdam) en Maarten Janssen (Amvest). De laatste masterclass organiseren we bij SADC. Deze richt zich op het actuele vraagstuk rondom circulaire economie, met bijdragen van hoogleraar Ellen van Bueren (TU Delft) en de buitenlandse gast Catalina Turcu (Bartlett School of Planning).

Meer informatie

Reageer op dit artikel