nieuws

Woonhuis in Limburg door Engelman Architecten

Architectuur

Engelman Architecten ontwierp voor een echtpaar in Midden Limburg een nieuwe woning op 500 meter van hun bestaande woning.

Woonhuis in Limburg door Engelman Architecten

De villa wordt gebouwd op de rand van een terp voor een weids uitzicht op het omliggende agrarisch landschap. Het nieuwe onderkomen gaat bestaan uit twee evenwijdig, slanke vleugels met een glazen trappenhuis als verbinding.

Aan de zijde van de openbare weg is de woning gesloten, vanwege de behoefte aan privacy.  De achterzijde van de woning is transparant gehouden en bestaat uit glas voor een optimale beleving van het landschap. Onder de woning ligt in de terp het zwembad met eigen terras.

Veel aandacht is besteed aan de keuze van het metselwerk. Gekozen is voor de langgerekte Kolumba steen van Petersen om de horizontale architectuur te versterken,  in een kleur die opgaat in het landschap. 

Reageer op dit artikel