nieuws

VvdW – Windlicht door Daan Roosegaarde

Architectuur

Afgelopen weekend was bij Sint Annaland in Zeeland, Windlicht van Daan Roosegaarde te zien. Zijn nieuwste kunstwerk bestaat uit een dans van lichtlijnen aangestuurd door de wieken van windmolens. Bij het maken van dit kunstwerk werd Roosegaarde geïnspireerd door de achttiende-eeuwse Kinderdijk: voor hem het toonbeeld van Nederlandse innovatie.

VvdW – Windlicht door Daan Roosegaarde

Speciale software en tracking technologie detecteert de windmolen wieken die met 280 kilometer per uur draaien. Groene lijnen van licht worden gekoppeld aan deze wieken. Hierdoor ontstaat een spel van licht dat altijd anders is en meditatief wordt. Roosegaarde: “Windlicht is een verbindende link tussen Nederlanders en de schoonheid van ons nieuwe landschap.”

Reageer op dit artikel