nieuws

VvdW – Oplevering Haags Startstation E-lijn nabij

Architectuur

De bouw van het nieuwe start- en eindstation voor de Randstadrail bij Den Haag Centraal nadert zijn voltooiing. Onlangs nog is de nieuwe overkapping geplaatst en is de aansluiting met de hal gerealiseerd. Komende week wordt de rest van het glas geplaatst en worden de sporen verder aangelegd, zowel op het viaduct als in het nieuwe station.

VvdW – Oplevering Haags Startstation E-lijn nabij

Perrons 11 en 12

De bouw van het nieuwe start- en eindstation voor de Erasmuslijn, de metroverbinding naar Rotterdam, is op donderdag 20 november 2014 van start gegaan. De metro’s van de Randstadrail stopten eerst nog op perrons 11 en 12 van het treinstation, zodat deze beter aansluiten op de nieuwe stationshal en bushaltes. De voorbereidende werkzaamheden waren in 2013 al gestart, toen waren er al kabels en leidingen verlegd en is het eerste materieel aangevoerd.

Bekijk onderstaande timelapse van de bouw van de nieuwe halte 

Reageer op dit artikel