nieuws

Transformatie kantoorgebouw Eisenhowerlaan Den Haag

Architectuur

Van 7 t/m 9 juni 2016 houden Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect op de Provada in de RAI het Transformatieplein. Hier kunnen architectenbureaus in de vorm van pitches hun ideeën en plannen voor leegstaand vastgoed presenteren. Tijdens de editie van 2014 is door Op ten Noort Blijdenstijn een voorstel ingediend voor de herontwikkeling van een pand aan de Eisenhowerlaan in Den Haag. Het leegstaande kantoorgebouw, eigendom van Stena Realty, wordt verbouwd tot woongebouw met 19 appartementen.

Transformatie kantoorgebouw Eisenhowerlaan Den Haag

De locatie is gelegen nabij de Johan de Wittlaan en de President Kennedylaan in Den Haag, niet ver van de levendige Scheveningen-haven en is onderdeel van de internationale zone van de gemeente.

 Transformatie Eisenhowerlaan Den Haag 

Door deze transformatie naar zogenaamde ‘Urban Villa’, zal de gehele straat een kwaliteitsimpuls krijgen. Het bestaande jaren ’80 ontwerp wordt herontwikkeld in een hoogwaardig modern jaren ’30 design. De 19 appartementen komen begin 2017 op de markt voor verhuur en variëren tussen 70-110 m².

De Urban Villa blijft na transformatie eigendom van Stena Realty. In Zweden is Stena Fastigheter de grootste particuliere verhuurder van woningen en dit jaar uitgeroepen tot “Property Owner of the Year’. Stena werd bijgestaan in het herontwikkelingstraject door Op Ten Noort Blijdenstein Architecten en RDS Vastgoedontwikkeling.

Meer informatie over Transformatieplein 2016

 Logo transformatieplein Klein 

 

Reageer op dit artikel