nieuws

Rooftop farm De Schilde Den Haag klaar voor gebruik

Architectuur

De grootste urban rooftop farm in Europa, UF002 De Schilde is klaar. De ‘boerderij’ van Urban Farmers staat op 40 meter hoogte in Den Haag en produceert jaarlijks 50 ton lokale rooftop groenten en 20 ton verse stadsvis. De officiële opening is op 31 maart.

Rooftop farm De Schilde Den Haag klaar voor gebruik

De stadsboerderij bevindt zich in de voormalige fabriek van Philips Telecommunicatie in Den Haag dat gebouwd is in de jaren 50. De Schilde. Het klassieke gebouw aan de Televisiestraat 2 (een ontwerp van de grootvader van Rem Koolhaas) staat momenteel grotendeels leeg en wordt herbestemd, als project van de gemeente Den Haag, als ‘Standslandbouw Initiatief’. UF002 is het eerste stadslandbouw project dat hier zijn intrek neemt.

 Urban Farming Den Haag De Schilde
De overdekte viskwekerij. Foto: UrbanFarmers

De boerderij produceert tegelijkertijd groenten en vis, gebaseerd op een oude en duurzame techniek. Verspilde voedingsstoffen uit viskwekerijen worden hergebruikt als meststof voor planten, en planten kunnen het water dat wordt hergebruikt voor het kweken van vis zuiveren.

Vanaf eind mei kunnen klanten van de super-lokale en super-verse producten proeven van hun lokale dakboerderij bij diverse lokale restaurants zoals Het Gouden Kalf en Mochi.

Reageer op dit artikel