nieuws

Render Ster van de Week – Theaterstudie Wenen

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Deze week de studie van Söhne & Partners Architekten uit Wenen naar een nieuw theatergebouw bij het Centraal Station, ook in Wenen.

Render Ster van de Week – Theaterstudie Wenen

De studie voor een theatergebouw in Wenen bestaat uit een combinatie van een modern muziekgebouw, een hotel en een gasthuis voor studenten. Het hybride gebouw, gelegen in de wijk ‘Quartier Belvedere’, bevat negen verdiepingen en een totaaloppervlak van 49.000 m2.

Render Ster - Theater Wenen

Render Ster - Theater Wenen

Render Ster - Theater Wenen

Render Ster - Theater Wenen

De evenementenhal is bedoeld voor 1700 personen en is geschikt voor diverse evenementen, zoals alle mogelijke concerten, musicalproducties en shows van bijvoorbeeld The Blue Man Group of van Stomp.

 

Render Ster - Theater Wenen

Render Ster - Theater Wenen 

Op de binnenplaats tussen de gebouwen komen volgens Söhne Partners Architekten groene tuinen, voor het gebruik van de hotelgasten of voor de studenten. Het dakterras is verdeeld in twee aparte delen. Binnen het hotelgedeelte is een privé-spa, een buitenzwembad en een restaurant gepland.

Render Ster - Theater Wenen 

 

Reageer op dit artikel