nieuws

Operatie Bypass: meer straten in Amsterdam

Architectuur

Het Parool schrijft een serie over de toekomstige stad, lees Amsterdam. In deel 3 Operatie Bypass waarin wordt gesteld dat de hoofdstad met extra straten kan inspelen op het groeiend aantal toeristen dat de stad bezoekt. Het voorstel is van architecten Donna van Milligen Bielke en Steven Broekhof.

Operatie Bypass: meer straten in Amsterdam

Architecten Donna van Milligen Bielke en Steven Broekhof (beiden 32) benadrukken dat hun plannen fictief zijn, maar het niet hoeft te zijn “Die Negen Straatjes bijvoorbeeld. Daar kan je gewoon de Achttien Straatjes van maken. En ook de ruimteverspilling in de huizenblokken tussen de Nieuwendijk en het Damrak kan in hun optie makkelijk worden opgevuld met extra straten, met een mooie opgetilde hovenstructuur. We zijn ons soms niet bewust van de veranderingen die de stad om ons heen al heeft doorgemaakt.”

Van Milligen Bielke en Broekhof houden zich op verzoek van planoloog en visionair Zef Hemel bezig met de toekomst van Amsterdam, in het bijzonder de manier waarop de stad zich zou moeten instellen op het groeiende massatoerisme. Dat moet uitmonden in een bijdrage aan de tentoonstelling Volksvlijt 2056.

Volksvlijt 2056

In de OBA start op 12 april Volksvlijt 2056, een tentoonstelling over de toekomst van Amsterdam. Daarin worden twaalf thema’s behandeld: van toerisme tot waar we over vijftig jaar zullen gaan werken. Twaalf kunstenaars buigen zich ieder over één thema. Het Parool maakt in aanloop naar 12 april een serie over de toekomst van de stad.

 Lees meer op Het Parool.nl

Reageer op dit artikel