nieuws

Logeren in Woning van Wassenhove in Sint-Martens-Latem

Architectuur

Binnenkort kunnen architectuurliefhebbers een kort verblijf plannen in de onlangs gerenoveerde woning van Juliaan Lampens in Sint-Martens-Latem. Museum Dhondt-Dhaenens restaureerde de Woning Van Wassenhove en besloot de woning ook beschikbaar te stellen voor een logeerpartij.

Logeren in Woning van Wassenhove in Sint-Martens-Latem

Juliaan Lampens bouwde woning tussen 1972 en 1974. Opdrachtgever was Albert Van Wassenhove, leraar met een grote liefde voor moderne kunst en architectuur. Lampens bouwde speciaal voor hem een gebouw van beton, hout en glas waarin alle woonfuncties in elkaar overlopen. Geen kamertjes dus, maar een open ruimte. 

Logeren in Van Wassenhoven 

De massiviteit van het beton wordt doorbroken door de warmte van het hout en het wisselende invallende licht. Geometrische basisvormen structureren het interieur: de slaapruimte is een cirkel, de keuken een driehoek, het bureau een vierkant.

Na het overlijden van Albert Van Wassenhove in 2012 werd het huis gelegateerd aan de Gentse Universiteit, die het op zijn beurt in langdurig bruikleen gaf aan het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle. Na een respectvolle restauratie in 2015, heeft het museum besloten om er een residentieprogramma voor kunstenaars, schrijvers en onderzoekers uit te bouwen, aangezien de woning een ideale reflectieplek is om in alle rust en isolement een bepaald project te conceptualiseren, uit te schrijven en te onderzoeken.

Vanaf eind april tot begin oktober is de Woning Van Wassenhove in Sint-Martens-Latem in de Leiestreek in België te boeken voor een verblijf van 3 dagen en 2 nachten. Vanaf 26 juni organiseert Museum Dhondt-Dhaenens samen met het Roger Raveelmuseum en het Museum van Deinze en de Leiestreek een Biënnale van de Schilderkunst.

Reageer op dit artikel