nieuws

Hjältarnas Hus in Umeå door White Arkitekter

Architectuur

Kinderen met een (uitzichtloze) aandoening hebben het emotioneel zwaar. Vaak zijn zij verstoken van de onmiddellijke nabijheid van familie en is er geen ruimte om zich van hun ziekte te distantiëren. Net zoals Nederland kent ook Zweden de familiehuizen waar verwanten kunnen logeren. White Arkitekter maakte een ontwerp voor zo’n huis, de grootste in zijn soort, in Umeå, Norrland, het Het Hjältarnas Hus of te wel in het Nederlands, het Heldenhuis.

Hjältarnas Hus in Umeå door White Arkitekter

Het Hjältarnas Hus heeft logeerkamers, kookgedeeltes en sociale ruimtes. Een uitbreiding van het aantal kamers, nu 15, in de toekomst is mogelijk. In het huis worden geen medische behandeling uitgevoerd. Het is zuiver bedoeld voor het welzijn van de kinderen. In het ontwerp zijn zoveel mogelijk de wensen van de gebruikers meegenomen.

 White Arkitekter Hjaltarnas Hus

De logees, kunnen kiezen voor privé-ontmoetingen of voor ruimtes waar gesocialiseerd kan worden met kleine groepen of met grote groepen. Een ruimte voor beweging en een ruimte om te spelen maken eveneens onderdeel uit het gebouw.

Het gebouw komt in een park te staan met het University Hospital of Umeå  in de nabijheid maar niet zichtbaar voor de gasten van het Hjältarnas Hus. Ook in het park is ruimte voor ontspanning. De kamers zijn voorzien van balkons en patio’s waar de gasten kunnen relaxen in volledige privacy.

De oplevering wordt verwacht in februari 2017.

Reageer op dit artikel