nieuws

Den Haag krijgt nieuwe medische LUMC-campus

Architectuur

De universiteit Leiden start een nieuwe medische campus in Den Haag. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Op de medische campus worden niet alleen colleges aan studenten gegeven, maar kunnen ook Haagse huisartsen hun kennis bijspijkeren.

Den Haag krijgt nieuwe medische LUMC-campus

De nieuwe medische campus komt in het voormalig gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Wijnhaven, dat momenteel door Geurst & Schulze wordt herontwikkeld tot een complex met appartementen, winkels én een drietal etages (2 tot en met 4) voor de Leidse opleidingen in Den Haag.

 Wijnhaven LUMC-Geurst en Schulze

Leidse wetenschappers van de nieuwe campus hebben bewust voor Den Haag gekozen omdat ze onderzoek willen gaan doen naar ziekten die in grote steden veel voorkomen, zoals ouderdomsziekten, diabetes en obesitas.

 

 

 

Huisartsenopleiding

Op termijn wil de Universiteit Leiden ook de huisartsenopleiding naar Den Haag verhuizen. De onderwijsinstelling verwacht dat ongeveer 350 studenten aan de nieuwe Haagse medische campus zullen gaan studeren.

De bouwontwikkelingen worden gevold door Nicole Romijn Fotografie. 

Reageer op dit artikel