nieuws

Arie Keppler Prijs 2016 van start

Architectuur

Tot en met 15 mei kunnen gerealiseerde projecten of concrete beleidsplannen worden ingediend voor de Arie Keppler Prijs 2016. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de afgelopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw of ruimtelijke ordening en cultuurhistorie in de provincie Noord-Holland.

Arie Keppler Prijs 2016 van start

De prijs wordt uitgereikt in vier categorieën:
–    Woningbouw
–    Utiliteitsbouw
–    Stedebouw, landschap, ruimtelijke ordening
–    Cultuurhistorie

Het project of concrete beleidsplan dient in de provincie Noord-Holland in de periode 2014 t/m 2016 tot stand te zijn gekomen. Elke betrokken organisatie of persoon kan een project inzenden. De uitreiking zal plaats vinden tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van MOOI Noord-Holland eind september.

De Arie Keppler Prijs brengt ontwerp en beleid in de gebouwde omgeving met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht. Dat wil zeggen dat ze toonaangevend zijn, in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht. Ir. Arie Keppler was directeur van de Amsterdamse Woningdienst, pleitbezorger voor hoogwaardige architectuur en stedenbouw en medeoprichter van MOOI Noord-Holland (voorheen WZNH) in 1916. De prijs wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd.

Meer informatie

Reageer op dit artikel