nieuws

Actie voor nieuw ‘Tropicana’ in Rotterdam

Architectuur

Rotterdam moet weer een nieuw groot, luxueus zwembad krijgen, met onder meer een golfslagbad en een wildwaterbaan. Op internet is een crowdfundingsactie gestart om zwemparadijs Tropicana nieuw leven in te blazen, maar dan op een andere plek. Tropicana, gold ooit als één van de visitekaartjes van de Maasstad, maar moest in 2010 de deuren sluiten.

Actie voor nieuw ‘Tropicana’ in Rotterdam

Leroy Segers is één van de mensen die het initiatief heeft genomen voor de opvallende financiële actie. ‘We denken aan een subtropisch zwemparadijs aan de rand van de stad, richting Capelle. Daar zijn immers goede ov-verbindingen en is voldoende parkeergelegenheid”, zegt Segers, die – als het mogelijk is – de naam ‘Tropicana’ weer in ere wil herstellen.

Nieuwe opzet

Een nieuw bad en een vernieuwende opzet moeten ervoor zorgen dat Tropicana nieuw leven wordt ingeblazen. Daarnaast wil Segers het paradijs goed onderhouden. “De vorige eigenaren hebben het pand laten verslonzen.”

Ook moeten toegankelijke entreeprijzen bezoekers naar het zwembad trekken: de initiatiefnemers denken aan dagkaartjes à 14,50 euro. “Want vroeger vonden mensen Tropicana te duur.”

Segers wil via crowdfunding 1,3 miljoen euro ophalen. Samen met sponsoring en losse sponsoren moet de benodigde 12 miljoen euro bij elkaar worden gebracht. “We hebben gesprekken lopen in het bedrijfsleven, maar ik kan nog niet zeggen met wie.” Afgelopen nacht is de actie online gekomen. De komende zestig dagen kunnen mensen het initiatief steunen.

“We willen begin 2018 openen in een heel nieuw pand”, zegt Segers. “Tropicana hoort bij Rotterdam, zoals de Euromast en de Spido.” Hoe groot de kans van slagen is, hangt onder meer af van de crowdfunding. “Maar de hoop is groot. We gaan vol voor een Tropicana 2.0” Wie geld wil doneren voor een nieuw zwemparadijs in Rotterdam, kan het project vinden op de website Kickstarter.

Tropicana

Het is niet voor het eerst dat door middel van crowdfunding een poging wordt gedaan om een zwemparadijs in Rotterdam te laten terugkeren. Zo namen de Rotterdamse ondernemers Marco Kramer en Anton de Jong in 2015 het initiatief om van het oude Tropicana weer een subtropisch zwemparadijs te maken.

Zwemparadijs Tropicana aan de Maasboulevard in Rotterdam gold jarenlang als één van de visitekaartjes van de Maasstad. Na een terugloop van het aantal bezoekers sloot het zwembad in 2010 de deuren. Sinds vorig jaar is het pand in handen van het duurzame initiatief BlueCity010, dat 1,7 miljoen euro neertelde tijdens een veiling.

Bron: AD.nl

Reageer op dit artikel