nieuws

VvdW – Kaaspakhuis Gouda door Mei Architects

Architectuur

Het Kaaspakhuis De Producent aan de Wachtelstraat te Gouda bestond in 2015 precies 100 jaar. Nu de kaasproductie verhuist naar een ander onderkomen kan dit markante gebouw worden getransformeerd tot woongebouw met lofts. Mei architects and planners maakte een ontwerp voor de toekomstige invulling die nu ook in een film is gevangen.

VvdW – Kaaspakhuis Gouda door Mei Architects

In het gebouw bouwt MEI architects and planners 50 flexibele appartementen van 60-120 m2 met een groot atrium in het midden. Flexibel betekent dat de kopers zelf kunnen bepalen hoe groot zij hun appartement willen. 

De plannen houden rekening met de bijzondere rol die het in de kaasgeschiedenis van Gouda heeft. Op de begane grond van het Kaaspakhuis wordt een Kaas Experience ingericht. Een informatiecentrum waar bezoekers kunnen leren over het procedé van het kaasmaken. Natuurlijk is er ruimschoots aandacht voor het rijpingsproces van kazen, dat zich bijna een eeuw lang in het Kaaspakhuis afspeelde. Ook komt er een kleine kaaswinkel waar een stukje kaas kan worden gekocht en waar proeverijen plaatsvinden.

De huidige kaasplanken uit het kaaspakhuis worden gebruikt als afwerking in het atrium en voor de plafonds in de loftwoningen.

Reageer op dit artikel