nieuws

Publieke gebouwen nader beschouwd

Architectuur

In dit nummer worden drie verschillende ontwerpen gepresenteerd, die gemeen hebben dat het geen particuliere onderkomens betreft. Met het kleinste project, een nieuw, handmatig bediend brugwachtershuisje aan het Spaarne zet Marjolein van Eig met een
effectieve combinatie van functionaliteit en architectuur een tweede kleinschalig
juweel op haar naam.

Publieke gebouwen nader beschouwd

Het Waterliniemuseum door Anne Holtrop is een ingegraven gebouw, waarin de ontwerper zijn fascinatie voor grillige lijnen volop heeft ingezet. Hij heeft hierbij het landschap als vertrekpunt gebruikt. In Nijmegen heeft Job Roos concertgebouw De Vereeniging nieuw leven ingeblazen door de oorspronkelijke helderheid en allure weer in oude luister te herstellen.

Reageer op dit artikel