nieuws

Postkantoor Appingedam krijgt nieuwe bestemming

Architectuur

De bibliotheek in Appingedam krijgt een nieuwe bestemming. Twee regionale ondernemers, Jan Nieuwenweg en Klaas Oudman gaan samen met Emile Koopmans van Team 4 Architecten het pand in het centrum herontwikkelen. Zo krijgt de bibliotheek een nieuwe plek op de eerste verdieping van het beeldbepalende pand en op de begane grond komt kantoorruimte voor Woongroep Marenland, Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs ‘Noordkwartier’.

Postkantoor Appingedam krijgt nieuwe bestemming

De ondernemers hebben onlangs een intentieovereenkomst getekend met de gemeente Appingedam die formeel nog de eigenaar is van het oude postkantoor maar het nu verkocht heeft aan Nieuwenweg en Oudman.

De nieuwe eigenaren gaan het gebouw uit de jaren zeventig flink opknappen. “Het is degelijk gebouwd, het casco blijft daarom staan, maar verder wordt nagenoeg alles gestript”’, aldus Nieuwenweg. Door gebruik te maken van glazen puien in de gevel krijgt het pand een open en vriendelijk karakter. De begane grond krijgt een volledig nieuwe indeling, de eerste verdieping wordt één grote ruimte. Ook wordt een uitbouw gerealiseerd. Emile Koopmans van Team 4 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De werkzaamheden aan het postkantoor vinden min of meer gelijktijdig plaats met de herontwikkeling van de voormalige HEMA-locatie: dat pand, aan hetzelfde plein, gaat tegen de vlakte, om plaats te maken voor parkeerplaatsen én groen. Daarmee hoopt de gemeente het Cleveringaplein aantrekkelijker te maken.

Oplevering staat gepland in januari 2017.

Bron: Cobouw.nl/Bouwberichten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels