nieuws

Postillion Hotel op terrein Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Architectuur

Tegenover het terrein van de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam Overamstel komt een nieuw Postillion Hotel. Deze achtste vestiging van de hotelketen zal in 2018 haar deuren openen. Het ontwerp is gemaakt door concrete Architectural Associates.

Postillion Hotel op terrein Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Het hotel komt op de groenstrook langs de metrobaan aan het begin van de Spaklerweg, tegenover berdijfsverzamelgebouw De Kauwgomballenfabriek. Het ontwerp van Concrete bestaat uit een slanke, bijna zeventig meter hoge toren met 16 verdiepingen, 252 kamers. De eerste verdiepingen bevatten de receptie, de bar, ontmoetingsruimten, een restaurant en een lounge. Ook komt er een parkeerkelder met negentig parkeerplaatsen.

Postillion Hotel Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Daarnaast krijgt het hotel in de bestaande gebouwen van de Kauwgomballenfabriek een congrescentrum, met ruimte voor in totaal 2000 mensen.

Postillion Hotel Kauwgomballenfabriek Amsterdam
Het hotel wordt ontwikkeld door Lingotto, de eigenaar van de Kauwgomballenfabriek – zo genoemd omdat het is gevestigd in een oude fabriek van kauwgomfabrikant Maple Leaf.

Reageer op dit artikel