nieuws

Kazerneterrein wordt woonwijk

Architectuur

Het Elias Beeckmancomplex, onderdeel van de voormalige kazerneterreinen in Ede, gaat veranderen in een nieuwe woonwijk. Het complex van 16 ha bestaat uit een centrale appèlplaats en veertien gebouwen; tien gebouwen hebben de status van Rijksmonument. Op deze kazerne was de School Verbindingsdienst gehuisvest.

Kazerneterrein wordt woonwijk

Er komen ongeveer 170 wooneenheden op het complex: grondgebonden woningen en appartementen. Een deel van de appartementen komt in handen van Compartijn, een particuliere ouderenzorgorganisatie. In kleinschalige, luxe huizen biedt deze organisatie persoonlijke service en 24-uurs zorg voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld aan mensen met dementie. Eén gebouw krijgt mogelijk een commerciële en/of maatschappelijke functie.

Bouwbedrijf Noordersluis gaat samen met architect ARCOM Partners, landschapsarchitect Jos van de Lindeloof het complex verbouwen. Het streven is om de omgevingsvergunning voor het einde van dit jaar binnen te hebben, zodat in het voorjaar van 2017 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. De eerste bewoners zouden dan in 2018 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woonwijk. De bouw neemt anderhalf à twee jaar in beslag.

Reageer op dit artikel