nieuws

Freek van Zeist – Marathoninterview 08

Architectuur

In de transformatieopgave is interieur van groot belang. Aan interieurs worden nieuwe eisen gesteld, samenhangend met de manier waarop mensen hiervan gebruik willen maken. Hoe vertalen ontwerpers en architecten dit in hun werk? Hoe werken ze met elkaar samen? Over deze vragen spreken Harm Tilman en Anne van der Zwaag op 12 februari op de beurs OBJECT met 10 inspirerende architecten en ontwerpers. In een serie van 10 berichten stelt de Architect hen aan je voor. Vandaag aflevering 8: Freek van Zeist van Fabrikoos.

Freek van Zeist – Marathoninterview 08

 

Dankzij digitale productietechnieken is het mogelijk een ontwerp direct fysiek te vertalen. Volgens Fabrikoos, een jonge startup uit Delft, bidet dit kansen en kan de Europese maakindustrie weer concurrerend worden met de naar goedkope landen verplaatste massaproductie. Fabrikoos integreert ontwerp, engineering en productie in een nieuwe vorm van digitaal vakmanschap. Door dit digitale vakmanschap is het in staat alle volledig op maat en in gewenste materialen te leveren.

 Kruistafel door Fabrikoos

Dankzij de nauwkeurigheid van de eigen CNC frees zijn de meubels met behulp van innovatieve houtverbindingen in een mum van tijd in en uit elkaar te schuiven en klikken.

Fabrikoos-Freek van Zeist Marathoninterview

De Comfort Cabin is een compacte huisvestingsoplossing voor statushouders in bestaand leeg vastgoed. Met minimale middelen kan maximaal resultaat worden behaald voor alle primaire woonbehoeften op 4,5 m2. De cabin wordt in principe in één dag geproduceerd en geassembleerd. 

Plaats en tijd

Het marathoninterview ‘Transformatie en interieur’ vindt plaats op vrijdag 12 februari 2016 van 13 tot 16:15 uur op het Cruiseschip SS Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam. Harm Tilman en Anne van der Zwaag spreken met Joost Ector en Diederik Dam over transformeren, met Saskia Simon en Job Floris over inrichten, met Charlotte Ernst en Jeroen Musch over stedelijk gebruik, met Rolf Bruggink en Vincent Taapken over ontwikkelen en met Simone Post en Pieter Stoutjesdijk over samenwerken.

Reageer op dit artikel