nieuws

Drijvend bos in Rotterdam te water

Architectuur

Op 16 maart is, het na 3 jaar plannen maken, zover. Dan wordt tijdens de Nationale Boomfeestdag het drijvende bos van kunstproduct Mothership in Rotterdam officieel onthuld. Vanaf dat moment drijven 20 Hollandse iepen, op en in het water en is de beoogde vergroening van de Rotterdamse binnenstad een feit.

Drijvend bos in Rotterdam te water

Bij de realisatie van het bos is grotendeels gebruik gemaakt van bestaand materiaal. Oude zeeboeien uit de Noordzee zijn hergebruikt. De bomen, Hollandse iepen, zijn beschikbaar gesteld door het Bomendepot van de gemeente.

Bedrijven en particulieren kunnen bijdragen aan het project. De sponsoring bedraagt € 5.000 per boom. Op de kade komt de 21ste boom met boei (het eerste prototype) waarop de logo’s en namen van de sponsors vermeld staan.

Het idee voor het Dobberend Bos ontstond in 2012 bij Jeroen Everaert, oprichter van Mothership. Vanaf dit moment is hij op zoek geweest naar mensen en middelen om zijn plan te verwezenlijken. Hij vond de expertise en de financiele middelen bij de Gemeente Rotterdam, Groenbedrijf GKB, de TUD, de Hogeschool van Hall Larenstein en CityLab010 van de gemeente Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel