nieuws

5 ontwerpen Filmtheater Arnhem

Architectuur

Vorige week presenteerden vijf architectenbureaus hun ontwerp voor de nieuwbouw van Focus Filmtheater in Arnhem. Deze komt op het Kerkplein, een stuk centraler dus dan het huidige onderkomen. Soeters van Eldonk, DP6 , Dongen­Koschuch Architects, Ector Hoogstad en enBrasWestinga deden allen een gooi naar het filmhuis van 11,4 miljoen

5 ontwerpen Filmtheater Arnhem

Een aantal ontwerpen grijpt terug op de Arnhemse historie, het zij door de vooroorlogse Torensteeg terug te brengen of door te verwijzen naar de Arnhemse architectuurhistorie. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid.

Jong plein met ruimte voor nieuwbouw

Het Kerkplein heeft een interessante geschiedenis. Nadat de bebouwing rond de Eusebiuskerk werd verwoest in de Slag om Arnhem in 1944, is voor de kerk een plein gemaakt. Een aantal ontwerpen verwijst naar dit gegeven.

De jury buigt zich de komende weken over de ontwerpen voor het filmtheater met horecavoorzieningen en maakt op 16 februari bekend welk bureau het definitieve ontwerp mag maken. Focus Filmtheater Arnhem wacht al jaren op een alternatief voor de huidige accommodatie op de Korenmarkt, die niet langer voldoet.

hieronder de vijf ontwerpen

Impressie van het ontwerp van DP6 architectuurstudio met Stevens van Dijck en ABT.

Impressie van het ontwerp van Soeters van Eldonk architecten met Nelissen ingenieursbureau en Zonneveld Ingenieurs.


Impressie van het ontwerp van Van Dongen­Koschuch Architects and Planners met Halmos Adviseurs, Pieters Bouwtechniek Amsterdam en Peutz.

Impressie van het ontwerp van TenBrasWestinga Architectuur interieur en stedenbouw met Arup.


Impressie van het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten met Valstar Simonis, Pieters Bouwtechniek Haarlem en Prinssen Adviesgroep.

Reageer op dit artikel