nieuws

Technova College Ede wordt transparant

Architectuur

cepezed ontwerpt het nieuwe Technova College in Ede. Hierin worden de afdelingen Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid van ROC A12 gehuisvest. Het gebouw wordt transparant uitgevoerd en krijgt een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenkomen.

Technova College Ede wordt transparant

Team techINnova, een consortium geïnitieerd door bedrijven uit Ede, gaat het gebouw in opdracht van de Christelijke Onderwijs Groep (COG) bouwen. cepezed maakt als ontwerper deel uit van het consortium.

cepezed technova college 

Etalage

Volgens de architecten wordt het nieuwe Technova College in Ede een etalage naar zijn omgeving. De begane grond bestaat in zijn geheel uit werkplaatsen. Door de transparante plintgevel is direct zichtbaar wat er binnen gebeurt. Hiermee staat het ruimtelijk ogende gebouw in directe verbinding met zijn omgeving. Het gebouw is energiezuinig en benut de energie uit de omliggende biomassacentrale in Ede.

Consortium Team techINnova is een initiatief vanuit drie lokale, Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft BV, ITN Installatietechniek en Bruil bouw. cepezed is verantwoordelijke voor zowel het architectonische als het interieurontwerp. Daarnaast zijn installatieadviseur Huisman van Muijen uit Den Bosch, bouwfysische adviseur DGMR uit Arnhem en voor constructies IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam betrokken.

De bouw start in mei 2017. Studenten en docenten kunnen het gebouw vanaf september 2018 in gebruik nemen. 

 

Reageer op dit artikel