nieuws

Spotlight – Twee projecten uitgelicht

Architectuur

Deze maand staat in de Architect de spotlight op twee projecten. Zo belichten we het AkzoNobel Center van GROUP A, met een sterk verfijnde dubbele gevel. Ook komt de innovatieve bouwmethode van René van Zuuk aan bod. Met een hete draad snijdt hij vrijvormige volumes uit EPS.

Spotlight – Twee projecten uitgelicht
fotograaf: Frank Hanswijk

GROUP A – AkzoNobel Center
GROUP A verwierf na de opdracht voor het gebouw ook de opdracht voor het interieur van het AkzoNobel Center aan de Zuidas. Het volume met afgeronde hoeken komt terug in de speciaal ontworpen losse inrichting, terwijl de kleuren uit het interieur op hun beurt de uiterlijke verschijning van het gebouw beïnvloeden. Middels een app hebben werknemers controle over de condities van hun werkplek. Daarbij zijn de duurzaamheidsambitites voor het AkzoNobel Center hoog, wat onder andere in de dubbele gevel naar voren komt.

Spotlight - Twee projecten 2
fotograaf: Peter Tahl

Schuimsnijden – René van Zuuk
In zijn zoektocht naar bouwmethoden voor vrijvormige architectuur ontwikkelde René van Zuuk een slimme methode om uit blokken EPS bouwelementen te maken. Met een hete draad worden stapelbare panelen uit grote stukken schuim gesneden. Het goed doordachte ontwerpprincipe leidt tot een snelle productie en zeer weinig snijafval. Naast een folly op Landgoed Fraeylemaborg realiseerde hij een prototype van zijn winnende ontwerp voor de competitie ‘Home Away from Home’, die zich richt op vluchtelingenopvang.

Reageer op dit artikel