nieuws

Bouw van 250 woningen in Parkstad

Architectuur

In de Rotterdamse wijk Parkstad komen 250 koop- en huurwoningen. Stevast Baas & Groen en Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben gezamenlijk een tender gewonnen voor de ontwikkeling van “Het Remisehof”, tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. De ontwerpers van het plan zijn Powerhouse Company / DELVA Landscape Architects / Skonk. Dura Vermeer Bouw Zuid West is als bouwer en mededrager bij het proces betrokken.

Bouw van 250 woningen in Parkstad

De 250 koop- en huurwoningen komen op de bouwkavels H en K van Parkstad en worden ontwikkeld door Stevast Baas & Groen, die ook de verkoop van 113 koopwoningen verzorgt. Syntrus Achmea RE&F verwerft 137 vrije sector huurwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF), waarin meerdere pensioenfondsen participeren.

Rotterdam Parkstad door Powerhouse Company / DELVA Landscpae Architects / Skonk 

De woningen kennen een diversiteit in grootte, indeling en prijs. Dit maakt het Remisehof aantrekkelijk voor verschillende inkomensgroepen. Enerzijds kunnen bewoners uit de Afrikaanderwijk een volgende stap maken in hun wooncarrière, anderzijds wordt met comfort en gemak een doelgroep aangetrokken die een koopkrachtige impuls geeft aan de Afrikaanderwijk. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten in collectieve binnentuinen en in een autoluwe binnenstraat.

Rotterdam Parkstad door Powerhouse Company / DELVA Landscpae Architects / Skonk

Planning

De bouw van de eerste woningen begint in 2018. De oplevering wordt eind 2019, begin 2020 verwacht. De huurtarieven worden bekendgemaakt bij de start van de verhuur, een half jaar voor de oplevering.

Reageer op dit artikel