nieuws

Barcode Architects ontwerpt complex Nieuw Delft

Architectuur

Het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft krijgt er een nieuw gebouwensemble bij. Barcode Architects heeft een woon/werkconcept vertaald naar een spannend ontwerp. Het nieuwe complex komt op een markante hoek van de wijk te staan, dicht tegen het station en de binnenstad aan.

Barcode Architects ontwerpt complex Nieuw Delft

Het ontwerp van Barcode Architects omvat 130 huurappartmenten in combinatie met kleine units op de begane grond, waar horeca, start-ups en dienstverlening zich kunnen vestigen. Deze zijn rondom een binnenplein gesitueerd, die het hart van het gebouw vormt. Daarnaast komen er een daktuin, ondergrondse parkeergarage en fietsenberging in het gebouw.

Het nieuwe complex ligt tegen het oude centrum van Delft aan. Daarmee vormt het een unieke woonomgeving voor de werknemers van kennisinstellingen in de stad. Op deze manier voorziet het nieuwe gebouw in een behoefte van de net-afgestudeerden studenten van de universiteit.

In september 2017 staat de start bouw gepland. In de samenwerking met OBS en Gemeente Delft, neemt ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Amvest wordt eigenaar en verhuurder van het hele programma. 

Reageer op dit artikel