nieuws

VvdW – New Rome-Eur Convention Centre en hotel

Architectuur

In Rome is het Eur-Convention Centre opgeleverd. Het congrescentrum ligt op een strategische locatie in het historische deel van de stad. Het gebouw telt 55.000 vierkante meter en is een ontwerp van Massimiliano Fuksas Architecture.

VvdW – New Rome-Eur Convention Centre en hotel

Het ontwerp bestaat uit drie elementen: de Theca, de Cloud en de Blade. Theca is het congrescentrum en is in de lengte georiënteerd. Het heeft een stalen structuur en een gevel van dubbel glas dat de Cloud, het hart van het project, omsluit.

 

De Cloud is het kenmerkende architectonische element van het project met een stalen ribstructuur voor een buitengewoon visueel effect. Een transparant gordijn van 15.000 vierkante meter bedekt het element waarin een auditorium is geplaatst dat plaats biedt aan meer dan 1700 personen.

Fuksas Europees Congres Centrum in Rome. Fotograag Giacomo Fama De Cloud

Hotel de Blade heeft 441 kamers en is een onafhankelijke en autonome structuur. Ondergronds is ruimte voor 600 parkeerplaatsen.

 

 

Reageer op dit artikel