nieuws

Rotterdamse Toren van Babel op Lloydpier

Architectuur

De jonge Rotterdamse architect Laurens Boodt heeft met zijn ontwerp ‘Rotterdamse toren van Babel’ de prijsvraag ‘Gezinsappartementen van de gemeente Rotterdam’ gewonnen. Hij werd door de jury unaniem als winnaar verkozen.

Rotterdamse Toren van Babel op Lloydpier

Het plan ‘Rotterdamse Toren van Babel’ van Laurens Boodt in samenwerking met AM en Bartels Ingenieursbureau is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel dat in Museum Boijmans Van Beuningen te zien is. Daarop loopt een straat, die de ruimtes verbindt, buitenom de toren omhoog. Boodts plan bevat 25 gezinswoningen van 70 tot 160 m2, een lift, een parkeergarage, een plein op de eerste verdieping, een binnentuin en de mogelijkheid van een dakterras. Afmetingen en indelingen van de woningen zijn flexibel en bewoners kunnen ook zelf de vorm van de ramen kiezen.

Rotterdamse Toren van Babel op de Lloydpier Laurens Boodt Architect, Rotterdam / AM / Bartels Ingenieursbureau

De gemeente gaat met Boodt in onderhandeling over de braakliggende bouwlocatie aan de Kratonkade hoek Loods Celebes op de Lloydpier. Het uiteindelijke doel is om het winnende plan op deze locatie te bouwen.

 

Reageer op dit artikel