nieuws

Powerhouse Company wint Groningse strijd om hoekpand

Architectuur

Zowel de jury als het publiek kiezen voor het ontwerp Merckt van Powerhouse company als nieuwe hoekpand aan de Markt in Groningen. De publieksenquête leverde 20.419 stemmen op, waarvan meer dan 75% naar de winnaar ging. Het plan van ontwikkelaar Mensenborgh wordt door de jury geprezen vanwege de rijkheid en detaillering, ook op duurzaamheid scoort het plan hoog.

Powerhouse Company wint Groningse strijd om hoekpand

 

“Merckt wordt een elegant en kwalitatief hoogwaardig gebouw met een uitdagend en vernieuwend programmatisch aanbod. Een gebouw dat Groningen een nieuwe impuls geeft en als verbindend element fungeert tussen Grote Markt, Nieuwe Markt, Poelestraat en Oosterstraat. Een gebouw voor de stad”, stelt Powerhouse Company.

  

Het gebouw is opgedeeld in drie delen. De plint is publiek toegankelijk. In deze Food Merckt wordt naast gegeten en gedronken, ook bier gebrouwen. Het middendeel van het gebouw bestaat uit appartementen met afmetingen tussen de zestig en 150 m2. In de kroon van het gebouw wordt een verbinding gelegd met de begane grond door middel van een rooftop bar. Het dakterras brengt een bijzondere plek, met zicht op de Grote Markt, terug in de stad.

 

Reageer op dit artikel