nieuws

Nominaties Abe Bonnema Prijs 2016

Architectuur

Uri Gilad, Jan Nauta, Jeroen Steenvoorden en Ard de Vries zijn genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2016. De winnaar wordt op 9 december bekend gemaakt in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Nominaties Abe Bonnema Prijs 2016
Beeld: Kim Zwarts

De jury selecteerde uit de inzendingen vier gebouwen die in de afgelopen twee jaar (2014-2015) in Nederland zijn opgeleverd.

Genomineerd zijn:

•    Uri Gilad (Office Winhov) met W-Hotel, Amsterdam
•    Jan Nauta (Studio Nauta) met Huis Coccinelle, Biggekerke
•    Jeroen Steenvoorden (Studio Prototype) voor Villa Schoorl
•    Ard de Vries (Ard de Vries Architecten) voor Landgoed Valkenberg, Dinkelland

De jury voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2016 staat onder voorzitterschap van Esther Agricola en bestaat verder uit Marjolein van Eig, Eric Frijters, Annelies van der Goot, Edwin Oostmeijer en Koen van Velsen.

De ir. Abe Bonnema Stichting beoogt door het uitreiken van de Abe Bonnema Prijs een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Via deze voorname architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

Reageer op dit artikel