nieuws

Inspirerend opdrachtgeverschap in Arnhem

Architectuur

Architectuurcentrum CASA, Architectuur Lokaal en Atelier Rijksbouwmeester organiseren een middagprogramma over inspirerend opdrachtgeverschap in Arnhem. Tijdens ‘De Gouden Formule’ spreken betrokkenen over hun projecten, hun rol als opdrachtgever en over de ontwikkeling van Arnhem in bredere zin.

Inspirerend opdrachtgeverschap in Arnhem

Het programma gaat vooraf aan de uitreiking van de Gouden Piramide 2016 aan de meest inspirerende opdrachtgever op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur of ruimtelijke ordening.

Voor een provinciestad scoort Arnhem buitengewoon hoog bij de Gouden Piramide; in 2013 won het Modekwartier Klarendal de prijs en in 2015 ging deze naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Daarnaast zijn recent ook nog andere Arnhemse projecten doorgedrongen tot de shortlist: Cultuurgebouw Rozet, Hoeve Klein Mariëndaal en Departement Tijdelijke Ordening (DTO). Is dit een toevallige samenloop van enkele succesvolle projecten of zit hier een bewuste formule achter? Wat kunnen we leren van deze prijswinnaars, ook voor andere ontwikkelingen in de stad?

 

Naast Rijksbouwmeester Floris Alkemade spreken onder andere Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal), wethouder Ron König, Berry Kessels (Volkshuisvesting Arnhem, Modekwartier), Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch, IPKW), Peter Groot (DTO), Guus de Rijk (gemeente Arnhem, Rozet) en Dirk van Uitert (Hoeve Kleine Mariëndaal).

 

Arnhem, 14 november, 16-18 u
klik hier voor meer informatie

Reageer op dit artikel