nieuws

Innovatiecampus Eindhoven komt er toch

Architectuur

De Brainport Industries Campus (BIC) gaat er toch komen. De Raad van State heeft bezwaren van ondernemingsverenigingen van tafel geveegd. Het oorspronkelijke plan vereist wel aanpassingen. Lokale ondernemersverenigingen vreesden dat de ‘innovatiecampus’ leidt tot leegstand op bestaande bedrijventerreinen. De vrees is volgens de Raad van State echter onterecht.

Innovatiecampus Eindhoven komt er toch

Leegstand van 9 naar 11 procent

Eerder onderzoek toont aan dat de leegstand op de huidige bedrijventerreinen 9 procent is. Met de komst van BIC wordt dit 11 procent. “Een beheersbaar effect”, aldus de Raad. “Een groot deel van de bedrijven op de innovatiecampus zal afkomstig zijn van buiten de regio. En een deel opent slechts een nevenvestiging”, valt te lezen in de onderbouwing.

“De gemeente heeft haar huiswerk goed gedaan”

De Stichting Ondernemersverenigingen Eindhoven geeft in een reactie aan geen bezwaar te maken tegen bouwvergunningen voor de tweede fase. “De uitspraak laat zien dat de gemeente Eindhoven haar huiswerk goed heeft gedaan”, aldus voorzitter en advocaat Guido Hermanides in het FD.

Lees verder op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel