nieuws

Inbo Architecten ontwerpt ParkEntree in Schiedam

Architectuur

In Schiedam wordt het eerste ‘Senior Smart Living’-project gerealiseerd. ParkEntree is een wooncomplex voor actieve ouderen en is ontwikkeld in co-creatie met de toekomstige bewoners. Aanleiding is de veranderende vraag van de groeiende groep senioren.

Inbo Architecten ontwerpt ParkEntree in Schiedam

 

“De Nederlandse bevolking zal in 2040 voor een kwart bestaan uit 65-plussers,” aldus Tineke Groenewegen, marketing manager bij Blauwhoed. Daarom ontwikkelt de projectontwikkelaar samen met Inbo Architecten, Beyond Now en Syntrus Achmea Real Estate & Finance een wooncomplex dat voldoet aan de veranderende wens van actieve ouderen. Zo ligt het complex nabij de historische binnenstad, omvat het meerdere typen gelijkvloerse woningen en zijn gemeenschappelijke binnentuinen en een clubhuis toegevoegd om het samenkomen en -werken van de gebruikers te faciliteren.
Beeld: de Beeldfabriek 

De ontwerpers van Inbo Architecten zorgden voor visuele aansluiting op het nabijgelegen Beatrixpark door veel ruimte te laten voor groen en het toepassen van lichte hout- en steensoorten. Gelegen tussen de andere nieuwbouwprojecten op de grens van het historisch centrum maakt de materialisatie en vormentaal het project tot een herkenbaar en passend geheel.

Reageer op dit artikel