nieuws

Hilton Hotel Schiphol ontvangt Award

Architectuur

Hilton Amsterdam Airport Schiphol ontving afgelopen week in London de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. Het hotel is een ontwerp van Mecanoo architecten en is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.

Hilton Hotel Schiphol ontvangt Award

Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een herkenningspunt in het gebied. Het atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel.

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa. De professionele jury beoordeelt op creativiteit, innovatie en kwaliteit. In de categorie architectuurnieuwbouw versloeg het Hilton op Schiphol concurrenten uit Istanbul, Londen, München, Mallorca en Sarajevo.

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers verwelkomde in december 2015 de eerste gasten. Het is met 1.800 vierkante meter aan vergader- en evenementruimte het meest toonaangevende hotel met het grootste Conference Centre op de luchthaven Schiphol. De architectuur, in combinatie met het interieurontwerp van het Britse bureau The Gallery HBA, brengen innovatief eigentijds design met een ‘Dutch Touch’ tot leven. Via een traverse is het hotel direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor reizigers.

 

Reageer op dit artikel