nieuws

Amsterdam selecteert Studioninedots voor Lelylaan

Architectuur

Studioninedots en Lingotto zijn de winnaars van de tender voor een iconisch nieuwbouwproject aan de Lelylaan in Amsterdam. Het ontwerp, West Beat, krijgt een enorme, transparante begane grond, een doorlopende publieke ruimte, die de kern van het ontwerp vormt. Doorslaggevend bij de keuze van de gemeente is de kwaliteit van het ontwerp en concept en de duurzaamheid.

Amsterdam selecteert Studioninedots voor Lelylaan

Aanvullend op de reeks hotspots in Nieuw-West is met een team rond Studioninedots en Lingotto het concept voor West Beat ontwikkeld. West Beat wordt een complex waarin ondernemerschap wordt gecombineerd met woningen voor de jonge wereldburger.

Visualisatie A2Studio

´Voor de programmering van West Beat zijn al in de planfase ambassadeurs gestart met het aanjagen van de ondernemersgeest en de ontluikende creatieve klasse, geworteld in Nieuw-West.´

De dynamiek die zij genereren wordt gefaciliteerd in de kern van het gebouw: West Beats Superruimte. Deze ruimte meet 65 bij 50 meter, is 8,5 meter hoog en met een constructie van bogen sculpturaal vormgegeven. Op deze wijze worden intieme ruimtes gearrangeerd én wordt het vloeroppervlak vrij gelaten – een vereiste voor het flexibel gebruik van de Superruimte. Bewoners, bezoekers en ondernemers komen hier immers afwisselend voor werkplekken, horeca, voorstellingen en concerten. In de façade zijn de bogen zo groot dat de culturele activiteit binnen steeds wordt geëtaleerd, met de meest omvangrijke bogen op de hoeken als uitnodigend gebaar. In het alzijdig bouwblok zijn op de verdiepingen circa 150 appartementen gesitueerd rond een collectieve binnentuin op hoogte.

De Gemeente Amsterdam heeft Lelylaan en omgeving aangewezen als een van de versnellingslocaties voor woningbouw. West Beat draagt bij aan de grootstedelijke en levendige invulling daarvan en fungeert bovendien als versterker van ‘de sprong over de Ring’; de schakel tussen het centrum en Nieuw-West.

De bouw start naar verwachting in 2018.

Tekst: Studioninedots

 
Visualisaties: A2Studio


Visualisaties: A2Studio


Visualisaties: A2Studio


Visualisaties: A2Studio

Reageer op dit artikel