nieuws

Werelderfgoed scoort goed bij toeristen maar niet bij Nederlanders

Architectuur

Nederlanders lopen niet warm voor het Unesco Werelderfgoed in Nederland. Buitenlandse toeristen daarentegen wel. Zij laten zich graag verbazen door de ingenieuze manieren waarop wij met onze beperkte ruimte en het water omgaan, een dagelijkse realiteit die onderdeel van ons DNA is geworden.

Werelderfgoed scoort goed bij toeristen maar niet bij Nederlanders

Twee op de drie Nederlanders geven aan nog nooit een werelderfgoed te hebben bezocht. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders van 18 jaar en ouder redelijk bekend zijn met de term werelderfgoed. Bijna acht op de tien Nederlanders zijn bekend met de term werelderfgoed, maar dit geldt vooral voor de oudere generatie. Onder jongeren is de term minder goed bekend: zes op de tien geven aan nog nooit van de term gehoord te hebben.

 

‘Het erfgoed in Nederland verdient beter’, aldus Erik Kessels, gastcurator van het werelderfgoed in Nederland en creatief directeur van communicatiebureau KesselKramer. Zij zijn dan ook een campagne gestart om ‘ons’ werelderfgoed meer belangstelling te geven.

Werelderfgoederen

Nederland heeft tien Unesco werelderfgoederen: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij De Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam, Van Nellefabriek en als laatste Willemstad Curaçao.

Reageer op dit artikel