nieuws

“We willen mensen aan het denken zetten over wonen”

Architectuur

In Helden een interview met Lena en Laurens van der Wal van Walden Studio. Walden is een ontwerpstudio die zich richt op kleine, zelfvoorzienende architectuur.

“We willen mensen aan het denken zetten over wonen”

Lena en Laurens van der Wal richtten de studio een jaar geleden op met een idealistische visie die uitgaat van een avontuurlijke vorm van architectuur. Met radicale ontwerpen stappen de broer en zus af van de traditionele uitgangspunten voor woningbouw en creeren zij hun eigen spelregels met nieuwe mogelijkheden. Dit levert vernieuwende projecten op die aansluiten bij de huidige drang naar een simpel, vrij leven.

 Schetsen Lena en Laurens van der Wal

Voorbeeld is hun eerste echte ‘Tiny House’ op wielen; 2,5 meter breed en 6,5 meter lang. Zie de blog van Martjan Kuit  ‘Lena en Laurens denken klein’

Oproep

Lena en Laurens beseffen dat zij niet de enige zijn met deze ideeën. Ze doen dan ook een oproep om in contact te komen met mensen die ook anders denken over architectuur. Met een platform willen ze samen met anderen de beweging voor kleine architectuur voortzetten. Meer informatie hierover op www.waldenstudio.nl

Reageer op dit artikel