nieuws

Render Ster van de Week – Lucas Museum door MAD

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – Lucas Museum door MAD

Studio MAD uit Beijing heeft twee ontwerpen onthuld voor het George Lucas Museum of Narrative Art een in San Francisco en een andere voor Los Angeles.

San Francisco Bay

George Lucas, de bedenker van Star Wars moest zijn plannen bijstellen, door bezwaar van omwonenden, voor een museum aan het Lakefront van Chigaco. Hij gokt nu dus op de twee nieuwe voorstellen voor Californië.

Lucas Museum Exposition Park LA Het tweede voorstel is bedoeld voor het Exposition Park in Los Angeles

De eerste is op Treasure Island in San Francisco Bay. Het tweede plan is bedoeld voor het Exposition Park in Los Angeles waar het in de buurt komst van het Natural History Museum en Coliseum.

Render Ster van de Week - George Lucas Museum Exposition Park LA Los Angeles

Ma Yansong van MAD werkte tegelijkertijd aan de twee projecten. In tegenstelling tot het project in Chicago met een golvende luifel zijn beide nieuwe ontwerpen meer vloeiend van vorm. Dankzij de getapte vorm worden de gebouwen van de grond opgetild waardoor voor voetgangers ruimte ontstaat om er onderdoor de wandelen.

Het afgekeurde ontwerp voor het Chicago Lakefront George Lucas Museum door MAD Het afgekeurde ontwerp van MAD voor een Goerge Lucas Museum in Chicago

 

Reageer op dit artikel