nieuws

Nieuwe buurt in Heerde door Van Veen Architecten

Architectuur

In opdracht van zorginstelling Viattence gaat Van Veen Architecten, samen met AM, Vitaal ZorgVast, BAM en NLII Apollo Zorgvastgoedfonds aan de slag met de realisatie van een nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen en voorzieningen in Heerde.

Nieuwe buurt in Heerde door Van Veen Architecten

Op het terrein van het huidige regionale verpleeghuisinstituut Wendhorst wordt in een innovatief zorgconcept een nieuw thuis gerealiseerd voor cliënten van Viattence. Dit gebeurt in 12 ‘woonhuizen’ voor 96 bewoners met een zware zorgvraag en 4 TOP (tijdelijke opvang) kamers. De zorgwoningen zijn gelegen aan de voorzijde van het terrein. Elk huis biedt ruimte voor 8 bewoners. De ‘huizen’ worden gebouwd in de vorm van een hofje en staan met elkaar in verbinding door een prachtige tuin, waarvan bewoners van Viattence vrij gebruik kunnen maken. In de nieuwbouw aan de Eperweg gaan de bewoners boven slapen en beneden wonen, net zoals thuis.

Van Veen Architecten nieuwe woonwijk in Heerde 

Daarnaast wordt de nieuwe buurt compleet gemaakt met de ontwikkeling van 50 koopwoningen in diverse typen. Zo ontstaat er een open buurt waarbij de bewoners van de ‘Viattence huizen’ onderdeel van het dagelijks leven in de directe omgeving zijn. Dit sluit aan bij de visie van Viattence, namelijk zorg en ondersteuning bieden in de verschillende dorpskernen, zo dicht mogelijk bij de mensen thuis.

Van Veen Architecten werkt samen met ontwikkelaar AM, zorgvastgoedontwikkelaar Vitaal ZorgVast, bouwpartner BAM en NLII Apollo Zorgvastgoedfonds aan de realisatie van deze nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen en voorzieningen.

Reageer op dit artikel