nieuws

Nieuw Feyenoord-stadion wordt hét gezicht van Rotterdam

Architectuur

Feyenoord City oogt overweldigend. Mét het revolutionaire, nieuwe Feyenoord-stadion, een iconische voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas. De huidige Kuip dient als grote inspiratiebron. Dat zegt David Gianotten van OMA in een vraaggesprek op het AD.nl

Nieuw Feyenoord-stadion wordt hét gezicht van Rotterdam

Architect David Gianotten van het vermaarde Rotterdamse bureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) -van Rem Koolhaas- windt er geen doekjes om. Feyenoord City op Zuid moet de club Feyenoord definitief opstuwen in de vaart der volkeren. ,,Een nieuw stadion zal zeker helpen om Feyenoord structureel te laten behoren bij de top van Nederland en hopelijk ook in Europa”, benadrukt hij.

De nieuwe Kuip OMA Een blik op het stadion vanaf de Nieuwe Maas. Groots en meeslepend. © OMA

Het masterplan voor deze mega-ontwikkeling is klaar. Met als bindende factor een opgehoogde strook grond -De Strip- die loopt van de huidige, monumentale Kuip naar de rivier, om daar het 63.000 stoeltjes en drie ringen tellende nieuwe voetbalbolwerk te ronden. Een waar uitroepteken op de linker-Maasoever, waar zeven dagen in de week volk op de been zal zijn.

De ambities zijn hoog. Maar is zo’n enorm project wel betaalbaar voor Feyenoord? Gianotten: ,,De bouw van een stadion kan heel economisch gebeuren. Zo’n complex heeft weliswaar veel oppervlakte, maar vergt relatief weinig materiaal. De hoeveelheid beton en staal valt best wel mee. Maar goed, je hebt het nog altijd over een forse investering. Het wordt geen luxe ding, maar voldoet wél aan alle eisen. Uniek in de wereld, zo gelegen aan de rivier, voor ons de kers op de taart.”

 Lees verder bij de bron AD.nl

 

Reageer op dit artikel