nieuws

Kortrijk Heritage Prijs 2016 uitgereikt

Architectuur

De tweede editie van de Kortrijk Heritage Architectuurprijs is uitgereikt aan Kaai 7, een architectuur- interieur en vormgevingsbureau. Griet Vandermeesch en zaakvoerder Jan Lefevere namen de prijs in ontvangst voor de renovatie van hun woning in een bedrijfspand.

Kortrijk Heritage Prijs 2016 uitgereikt

De rijwoning uit 1907 werd binnenin volledig gestript. Op de benedenverdieping is een bureauruimte ingericht. Op het gebouw is een extra verdieping geplaatst in houtskeletbouw. De beperkte gevelbreedte (3m40) werd meteen ook de grootste uitdaging in dit project.

Volgens de voorzitter van Kortrijk Heritage Dirk van Heuven kan ‘ook de verbouwing van een schijnbaar gewoon rijhuis deel uitmaken van vernieuwde architectuur.’

Kortrijk Heritage heeft als doel mooie architectuur te promoten in het centrum van de stad. De prijs wordt een keer in de drie uitgereikt. De eerste editie is gewonnen door architect Zoë Vandevelde met haar ‘blackbox’ in de Pluimstraat in Kortrijk. Het werd een moderne, maar budgetvriendelijke woning. Vandevelde kreeg er naar eigen zeggen heel wat extra opdrachten door.

 

Reageer op dit artikel