nieuws

Agendatip: november, maand van de Rotterdamse onderwereld

Architectuur

Kabels, buizen, ondergrondse ruimtes, rioolgemalen, maar ook de geschiedenis van Rotterdam: voor veel bewoners is de ondergrondse stad een grote onbekende. In november kunnen de inwoners en andere geïnteresseerden ondergronds Rotterdam leren kennen. In de Maand van de Onderwereld organiseert de gemeente 16 unieke activiteiten.

Agendatip: november, maand van de Rotterdamse onderwereld

Tijdens de activiteiten worden deuren geopend van plekken die normaal gesloten blijven. Zo kan je zien wat er met ons afval gebeurt en wat er allemaal nodig is om reizigers elke dag veilig ondergronds te kunnen vervoeren.  Op het programma staat bijvoorbeeld een bezoek aan de basculekelder van de Erasmusbrug, de enige ondergrondse rioolwaterzuivering in Nederland of de bunkers in Hoek van Holland. Bezoekers leren meer over ‘de Rotterdamse klei’ en de uitdagingen waar de stad voor staat.

Rotterdam van Onderen

De Maand van de Onderwereld start met een bijzondere première van de tweede documentaire serie Rotterdam van Onderen. Ook is de documentaire van ‘Stichting En… Actie!’ te zien. De première van Rotterdam van Onderen 2 is woensdag 2 november in Filmtheater Cinerama. De afleveringen van de eerste serie Rotterdam van Onderen worden op donderdagavond 3, 10, 17 en 24 november vertoond in Cinema Islemunda. Aansluitend vertelt een medewerker van de gemeente Rotterdam over een ondergronds onderwerp (archeologie, riolering, bodemsanering gasfabriek op Zuid en renovatie Maastunnel).

Het volledige programma is te vinden op www.rotterdam.nl/maandvandeonderwereld. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden voor de verschillende activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Reageer op dit artikel