nieuws

Agendatip: Lezing wonen op kleinere oppervlakte

Architectuur

Architectuurcentrum AR-TUR organiseert op dinsdag 18 oktober een lezing over wonen op een kleinere oppervlakte. De lezing is onderdeel van de reeks Bouwstenen voor een nieuwe Wooncultuur. Met deze reeks zwengelen AR-TUR en Kamp C het debat aan over duurzaam wonen in het heden en de toekomst.

Agendatip: Lezing wonen op kleinere oppervlakte

Nele Stragier (Nele Stragier Architecture) en Petra Pferdmenges (Alive Architecture) zullen vertellen over kleinschalige ontwerpen in Wallonië en Vlaams-Brabant. Zij werken samen aan innovatieve projecten waarin ze de rol van de architect onderzoeken. Met hun living-labs stimuleren ze co-design en co-productie.

Halewijn Lievens (NU architectuuratelier) spreekt over woonproject de Bomastraat in Gent. Op een unieke locatie in de Gentse binnenstad heeft NU een eengezinswoning gerealiseerd binnen de muren van een oud industrieel pand. De oude bakstenen smidse en schrijnwerkerij is als ‘verschaalde’ kamer de scène geworden voor een woning.

De reeks wordt afgesloten met een debat met alle sprekers op 22 november. Meer informatie is hier te vinden.

Reageer op dit artikel