nieuws

19 het atelier wint selectie uitbreiding Waterlaboratorium Aqualysis in Zwolle

Architectuur

19 het atelier architecten is de winnaar van de architectenselectie voor uitbreiding van het Waterlaboratorium Aqualysis in Zwolle.

19 het atelier wint selectie uitbreiding Waterlaboratorium Aqualysis in Zwolle

Het gebouw krijgt na de transformatie in 2017 ruim 1100 m2 aan extra ruimte voor laboratoria en 50 extra werkplekken (door een fusie), een groene binnentuin en een hoge duurzaamheidsambitie.

Aqualysis 19 het atelier

Het huidige laboratorium (gebouwd in 1987), ligt aan de Loggerweg op bedrijventerrein Voorst in Zwolle en wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel aan de voorzijde en vormt daarmee het nieuwe ‘gezicht’ vanaf de straatzijde. Door de komst van de uitbreiding ontstaat er een centrale groene binnentuin met daar omheen de laboratoria.

Aqualysis 19 het atelier

De 65 meter lange voorgevel maakt een licht buiging als een golf in het water. Ter plaatse van de entree buigt de voorgevel naar binnen. Alsof het water zich daar heeft ingesleten in het volume. De grote glazen pui markeert de entree. In de entreehal bevindt zich de kantine die ook deels te transformeren is tot grote presentatie/instructie ruimte. Via de hal is de binnentuin te zien en te betreden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels