nieuws

Render Ster van de Week – Revius Lyceum Doorn

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Ditmaal het Revius Lyceum Doorn van Spring architecten in samenwerking met MoederscheimMoonen Architects.

Render Ster van de Week – Revius Lyceum Doorn

Spring architecten en MoederscheimMoonen Architects ontwierpen het ‘onderwijslandgoed’ dat onderdak gaat bieden aan circa 1200 leerlingen in het voortgezet onderwijs. 

Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Vijver met hoofdgebouw

Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Sportgebouw

 Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Onderwijsleerplein

De architecten wilden een compact ontwerp maken met een heldere vormgeving waarin alle ruimtes effectieve leerruimten worden en minder gebouwoppervlak nodig is. Wel komen er meer vierkant meters leerplein.

 Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Hart van het gebouw

Het Revius Lyceum bestaat uit een compact drie-laags onderwijsgebouw waarin de verschillende leerpleinen en lokalen zijn geclusterd rond het dynamische hart van de school waarin diverse onderwijsactiviteiten worden georganiseerd. Naast de reguliere vakgebieden met theorielokalen zijn volgens de ontwerpers de aula, de practicumruimten en de studiezaal de smaakmakers in de nieuwbouw.

Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Onderwijslandgoed

 Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Buitenplein tpv de aula

De bijzondere inval van direct daglicht en het contact met de groene ruimte benadrukken het concept van het gevarieerde onderwijslandschap bestaande uit veel groen en sportvelden. In aansluiting op de landgoedarchitectuur van de streek wisten de ontwerpers, ondanks het tijdelijk behoud van de bestaande gebouwen, de nieuwbouw een centrale plek op de locatie te geven.

Revius College - Spring architecten i.s.m. MoederscheimMoonen Architects
Hoofdentree Driebergsestraatweg

Architect Erik Moederscheim zegt hierover: ‘De Utrechtse heuvelrug staat bekend om zijn vele landgoederen. De typische relatie met het landschap en de krachtige vrijstaande landhuisarchitectuur is zeker van invloed geweest op ons ontwerp. We hebben eigenlijk een gebouw in een gebouw gecreëerd; een drie verdiepingen hoog volume in de huid van een gebouw met een kap. Dit komt onder andere tot uitdrukking in de tweede gevel die we gecreëerd hebben. Deze zorgt voor een graduele overgang tussen binnen en buiten en maakt tevens een krachtig en herkenbaar gebaar in de omgeving.’

Reageer op dit artikel