nieuws

Render Ster van de Week – Cranleigh Preparatory school

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Deze week de Cranleigh Preparatory School in Surrey door Tate Harmer Architects in samenwerking met BlueForest.

Render Ster van de Week – Cranleigh Preparatory school

Tate Harmer Architect is samen met ontwikkelaar BlueForest door de Cranleigh Preparatory School in Surrey aangesteld voor de bouw van een nieuw onderwijsgebouw dat ook gebruikt kan worden als cricket paviljoen.

Tate Harmer Blue Forest CranleighSchool Surry Cricketpavilion Render Ster van de Week

 Tate Harmer Blue Forest CranleighSchool Surry Cricketpavilion Render Ster van de Week

Tate Harmer Blue Forest CranleighSchool Surry Cricketpavilion Render Ster van de Week

De architecten bedachten een houten gebouw dat  op een bakstenen basis is geplaatst. De natuurlijke materialen moeten bijdragen aan een gezonde leeromgeving voor zowel de leerkrachten als voor de leerlingen. Het gebouw wordt gekenmerkt door een golvend gewelfd dak met grote dubbele ramen die het licht ruim binnen laten vallen.

Omgeven door bomen en speelvelden, voegt het nieuwe gebouw zich in zijn omgeving. Dankzij een externe kloostergang kunnen de studenten zich rond het gebouw begeven en weten zich dan beschermd tegen de weersinvloeden. De ruimtes binnen in het gebouw hebben een flexibel interieur waarmee zij op wedstrijddagen gebruikt kunnen worden voor de toeschouwers om de wedstrijden te volgen.

Tate Harmer Blue Forest CranleighSchool Surry Cricketpavilion Render Ster van de Week 

Het gebouw is energie-efficiënt opgezet waarmee de kosten van de school worden verlaagd. Het buitengebied wordt zo ingericht dat de schooltuin die voor het gebouw ligt wordt gebruikt als een nieuwe groene voordeur zodat ouders hun kinderen in het gebied kunnen afzetten. De eenheid met de omliggende natuur wordt hiermee nog eens nader benadrukt.

Tate Harmer Blue Forest CranleighSchool Surry Cricketpavilion Render Ster van de Week
Het gebouw krijgt geen gangen meer. Alle lokalen hebben direct toegang tot de buitenwereld. Niet alleen worden de bouwkosten hiermee aanzienlijk teruggebracht maar ook zorgt het voor een eenvoudige natuurlijke ventilatie en voor veel daglicht. Net zoals de extra hoogte bij de voordeur. De begane grond krijgt wetenschap en technologie lokalen, terwijl de bovenste verdiepingen huishoudkunde huisvesten. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels