nieuws

Narva-eiland krijgt luxe koopappartementen

Architectuur

Op kavel 4ab in de Houthaven op het toekomstige Narva-eiland, een van de zeven toekomstige eilanden in de Houthaven, komen 83 koopappartementen verdeeld over twee gebouwen. BPD en Vorm zijn geselecteerd als projectontwikkelaar. Het schetsontwerp is gemaakt door Klunder Architecten.

Narva-eiland krijgt luxe koopappartementen

De appartementengebouwen krijgen een chique uitstraling met een ondergronds parkeergarage. De gebouwen worden gekenmerkt door lichte gevelaccenten tussen traditioneel stevig metselwerk. Het project heeft een totale grootte van bijna 11.000 m2 BVO. Het plan gaat uit van 83 koopappartementen met verschillende typologieën zoals kadewoningen, herenhuizen en penthouses.

Medio 2016 nemen Vorm en BPD de verdere ontwikkeling op zich, waarna Vorm in 2017 de realisatie van kavel 4ab op zich neemt. De ontwikkeling van circa 100 woningen op kavel 4cg van Narva-eiland vindt gelijktijdig plaats. Voorafgaand aan de bieding op kavel 4ab hebben VORM en BPD eveneens een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit was voor de realisatie van de rest van het Narva-eiland, te weten kavel 4cg.

Houthaven

De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Reageer op dit artikel