nieuws

Station Barking Riverside in Londen

Architectuur

In Londen wordt gewerkt aan een nieuwe wijk die over een lengte van twee kilometer langs de Theems komt te liggen, Barking Riverside. De wijk met meer dan 10.000 woningen, zorgvoorzieningen, scholen, publiekspleinen, winkels en buurt en sportfaciliteiten komt op de locatie van de voormalige elektriciteitscentrale.

Station Barking Riverside in Londen

Onderdeel van de nieuwe wijk wordt een bovengronds treinstation met directe verbindingen naar centraal Londen. Het ontwerp is van Moxon Architects. Het bureau koos voor dit beeldbepalende gebouw voor roestvast stalen geperforeerde panelen die de vertraging van de nadere treinen accentueren. Het station bevat een open publieksruimte, ticket en informatiebalies op de begane grond.

 Barking Riverside station door Moxon Architects 
Barking Riverside station door Moxon Architects

Reageer op dit artikel